Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyros

2011.08.25

Hozzávalók:gyros.jpg

  • 2 csirkemellfilé
  • görög sült fűszerkeverék
  • olaj
  • 1 kígyóuborka
  • 3 szem paradicsom
  • 1 kisebb káposzta
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kis pohár tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • Erős Pista
  • 4 pita

Elkészítés:

A csirkemelleket megfelezem, majd felszeletelem vékonyan. A fűszerkeveréket 1-1,5 dl olajban elkeverem, és a hússzeletek mindkét oldalát bekenem bőségesen a páccal. Kb. 15 percig pihenni hagyom a húst a hűtőben. Ezalatt a zöldségeket tetszés szerinti méretre felszeletelem, majd kis dobozkákba félreteszem. Ha a hús kellőképp átvette a fűszerek ízét, kis olajon megsütöm a szeleteket, de nem várom meg, amíg ropogósra sül, csak megfordítom egyszer, majd félreteszem. Amíg a többi hússzelet sül, a már félkész darabokat felcsíkozom, majd ha mind megsült félig, átforgatom még egyszer a fűszeres olajban, így nem száradnak ki. Az öntethez a tejfölbe keverem a zúzott fokhagymát, és ízlés szerint sózom, borsozom.

Tálaláskor a pitába először a fokhagymás szószt, majd ízlés szerint Erős Pistát teszek, majd kis hús következik, aztán a zöldségek, és végül még egy kis öntet.

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 94703
Hónap: 978
Nap: 20