Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Amerikai krémes

2011.02.22

A tésztához:
7 tojás sárgája, 
20 dkg cukor,
20 dkg liszt,
1 cs. sütőpor,
2 ek. kakaó,
11 ek. víz,
2 evőkanál olaj

 

A krémhez:
7 tojás fehérje ,
7-10 ek. cukor ( ízlés szerint ) ,
2 cs. vaníliás pudingpor ,
5 – 6 dl t
ej

A tetejére :
4 dl Hulala tejszín, reszelt csokoládé

Elkészítés :


A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegített sütőben, sütőpapíron, vagy vajazott – lisztezett tepsiben, közepes hőfokon ( kb. 180 fokon ) süssük 20 percig a piskótát.

 

 

Amíg a piskóta sül készítsük el a krémet. A pudingporból és a tejből a megszokott módon készítsünk pudingot, és jól sűrítsük be. ( Ha nem érezzük elég sűrűnek tegyük pár percre a mikróba, és közben párszor keverjük meg ) A tojások fehérjéit a cukorral verjük kemény habbá. Még forrón keverjük össze a habbal és kenjük a tészta tetejére, és tegyük vissza a sütőbe további 10 – 15 percre, közepes hőfokon. Hagyjuk teljesen kihűlni.

 

Ha kihűlt akkor felvert tejszínhabbal, és reszelt csokoládéval díszítjük

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 94703
Hónap: 978
Nap: 20