Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Babapiskótás

2011.03.08

Hozzávalók:

30 dkg liszt
10 dkg cukor
10 dkg margarin
1 sütőpor
1 tojás
1 ek kakaó

Krém:

5 ek liszt
1/2 l tej
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 vaniliás cukor

Elkészítés:

30 dkg lisztet, 5 dkg margarint, 10 dkg porcukrot, 1 evőkanál kakaót, 1 tojást, 1 dkg szalalkálit (amit előzőleg tejben feloldottunk) összegyúrva lágy tésztát kapunk, 2 lapot sütünk belőle.
A töltelék:
5 dl tejet 6 evőkanál liszttel sűrű péppé főzünk. 30 dkg margarint 30 dkg porcukorral, vanilíás cukorral, 1 dl rummal habosra keverünk. A két masszát összekeverjük. Az alsó lapot lekenjük a krém felével, rumos tejbe áztatott babapiskótával betakarjuk a krémet, a krém másik felét elsimítjuk a piskótán, majd rátesszük a másik lapot, és ezt súllyal lenyomjuk.
A mázhoz a hozzávalókat felmelegítjük, jó sűrűre főzzük, majd bevonjuk vele a süteményt.

 

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 93517
Hónap: 816
Nap: 21