Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Borzas kata

2011.03.16

Hozzávalók:borzas-kata.jpg

Tészta:

30 dkg liszt
20 dkg Rama sütőmargarin(folyékony)
15 dkg porcukor
1 tojás
1 sütõpor
4 evőkanál kakaó

Töltelék:

1/2 kg tehéntúró
20 dkg porcukor
3 tojás sárgája 
1 citorm reszelt héja
3tojáskemélyhabja
mazsola

Elkészítés:

A tésztát gyorsan összegyúrjuk, 2 cipóba osztva pihentetjük egy kicsit. Közben elkészítjük a tölteléket, ízlés szerint mazsolát is tehetünk bele. Egy közepes nagyságú tepsit kivajazunk, a tészta egyik felét kinyújtva belesimítjuk. Erre jön a túrótöltelék. A tészta másik felét nagylyukú reszelõn a töltelék tetejére reszeljük. Forró sütõbe toljuk, de 10 perc után mérsékeljük a lángot, és még kb. 30 percik sütjük. A tepsiben hagyjuk kihûlni, majd szeleteljük.

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 93517
Hónap: 816
Nap: 21