Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bounty házilag

2011.09.23

Hozzávalók:bounty.jpg

2,5 dl tejszín
7 dkg cukor
8 dkg margarin
20 dkg kókuszreszelék
a bevonáshoz 15-20 dkg minőségi keserű csokoládé, és 2 ek olaj

Elkészítés:

  1. A tejszínt a cukorral és a vajjal összeforraljuk. Forrásponttól számítva (lassú tűzön) kb. 3 percig főzzük.
  2. Félretesszük, és hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
  3. Miután kihűlt a massza, pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Kivesszük a hűtőből, majd  tetszés szerint megformáljuk a bonbonokat. (Igyekezzünk a formázással, mert kezünk melegétől a massza hamar meglágyul.)
  5. A még meztelen bonbonokat tegyük vissza egy kis időre a hűtőbe, hogy biztosan jól lehűljenek a bevonásig.
  6. A csokoládét az olajjal együtt gőz felett megolvasztjuk.
  7. A bevonás menete: Mindegyik bonbonba fogpiszkálót szúrunk, majd bevonjuk az olvasztott csokoládéval. (Bemártás helyett nekem jobban bevált az evőkanállal történő csokoládé csurgatás.)
  8. Egy darab hungarocellbe, vagy parafa edényalátétbe szúrjuk a fogpiszkálón díszelgő bonbonokat, majd dermedni hagyjuk.
  9. Teljes dermedésig hűtőszekrénybe tesszük. (Tárolás szintén hűtőben, jól záródó dobozban!)

Az adag 6 személyre szól

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Január / 2018 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 99877
Hónap: 675
Nap: 15