Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Citrom krémes

2011.07.26

Hozzávalók:cirtormkremes_szelet.jpg

 

Tészta:

55 dkg liszt

10 dkg cukor

20 dkg vaj vagy 16 dkg zsír

1 csomag sütőpor

3 db tojássárgája

Kis tej.

A tészta anyagait annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy puha legyen. Tepsi hátán 4 egyforma lapot sütünk a tésztából.

 

Krém:

7,5dl tej

5 púpozott evőkanál liszt

1 db citrom

25 dkg porcukor

25 dkg vaj, vagy margarin

Meggy, ribiszke vagy baracklekvár.

Fél liter tejet felforralunk, a maradék hideg tejjel simára keverjük a lisztet, beleengedjük a forró tejbe, és állandóan keverve sűrűre főzzük.

Levesszük a tűzről, belekeverjük egy citrom reszelt héját és az átszűrt levét.

Miután a pép kihűlt ,a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd kanalanként hozzádolgozzuk a pépet.

 

Összeállítás:

Az alsó lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a második lapot dúsan, megkenjük lekvárral. Erre tesszük a harmadik lapot ,rákenjük a krém másik felét és befedjük az utolsó lappal.

 

Tetejére:

2 tojásfehérjéből

20 dkg porcukorral kemény habot verünk és rákenjük a tészta tetejére.

 

Díszítés:

Csokoládét felolvasztunk vízgőz felett, és különböző formákba, öntjük.

Amikor kihűltek, rárakunk egyet-egyet, mindegyik süti tetejére.

Ennek hiányában, lehet csokireszelékkel megszórni vagy porcukorral beszitálni.
 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 93517
Hónap: 816
Nap: 21