Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csokoládés habos kocka

2011.03.15

Hozzávalók a tésztához:
5 tojássárgája
20 dkg porcukor
15 dkg vaj vagy sütőmargarin
2 evőkanál keserű (cukrozatlan) kakaópor
20 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1,5 dl tej
a tepsi kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin, finomliszt

Habhoz:
5 tojásfehérje
20 dkg kristálycukor

Csokoládémázhoz:
20 dkg kristálycukor
3 evőkanál keserű (cukrozatlan) kakaópor
3 evőkanál forró víz, 5 dkg vaj vagy sütőmargarin

Elkészítés

A tojások sárgáját a porcukorral krémesre keverjük, majd a puha (szobahőmérsékletű) vajjal vagy margarinnal tovább keverjük. A kakaót a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a tejjel együtt.
A masszát egy kikent, meglisztezett vagy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal sütjük. Hűlni hagyjuk.
A tojásfehérjét gőz fölött kemény habbá verjük, a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot is.
Azon melegében a kihűlt kakaós piskótára simítjuk.
A csokoládémázhoz valókat egy tűzálló tálban színtén vízgőzre állítjuk, és kevergetve addig főzzük, míg minden folyósra olvad benne. A kihűlt habra csurgatjuk – elkenni nem lehet! – és dermedni hagyjuk. Forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 95245
Hónap: 812
Nap: 23