Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dobos szelet

2011.03.16

Hozzávalók:

A tésztához:

50 dkg liszt
3 dkg zsír
2 egész tojás
25 dkg porcukor
1 dl tej
1cs. sütőpor

A krémhez:

7,5 dl tej
30 dkg cukor
15dkg liszt
2 evőkanál kakaó
25 dkg vaj vagy Rama sütőmargarin
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, s 6 cipót formálunk belőle. Közepes nagyságú tepsi méretűre nyújtjuk mindegyiket. Lisztezett tepsi hátán sütjük, sütés előtt villával megszurkáljuk a tésztát. Figyeljük sütés közben, mert hamar megéghet, nem kell neki sok idő.

A krémhez a lisztet és a cukrot összekeverjük a kakaóval, s lassan, fokozatosan a tejet is hozzáadjuk, majd sűrű krémmé főzzük. Mikor meghűlt, beletesszük a mararint is.

Ezzel a krémmel töltjük a lapokat, szépen egymásra téve őket. Óvatosan a krém elosztásával, hogy jusson az utolsóra is!

A süti tetejére gőz felett olvasztott csokit teszek.

Másnap lehet szeletelni

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 95245
Hónap: 812
Nap: 23