Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Erdélyi vargabéles

2011.03.15

Hozzávalók:dscf2043.jpg

1 csomag 6 lapos réteslap
olaj
15 dkg cérnametélt
30 dkg tehéntúró
3 tojás
2 dl tejföl
10 dkg mazsola
3 dkg vaj

1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál kristálycukor

A sodóhoz:

2 tojás
8 dkg cukor
5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál liszt vagy vízben kikevert keményítő

Elkészítés:

A réteslapot széthajtogatjuk, és egy kiolajazott tepsit (én a legkisebb tepsiben szoktam csinálni) 3 lappal kibélelünk, közüket megolajozzuk. A cérnametéltet sós vízben kifőzzük, lecspegtetjük. A túrót áttörjük, és a 3 tojássárgájával, a tejföllel, a cukrokkal és az olvasztott vajjal összekeverjük. Az 5 tojás (a sodó tojásainak fehérjével együtt) kemény habbá vert fehérjét hozzáadjuk, majd a metéltet is beleforgatjuk. Ezt a tölteléket a réteslapokra terítjük. Elegyengetjük, és a maradék 3 lapot rátesszük, ezek közeit is megolajozzuk, a tetejét is. 200 fokos, előmelegített sütőben szép pirosra, ropogósra sütjük. A végén melegen kockára szelve, porcukorral hintve, sodóval tálaljuk.
A sodóhoz a 2 tojássárgáját, a lisztet, a 8 dkg cukrot és a vaníliás cukrot a tejjel összekeverjük. Állandó kevergetés mellett megfelelő sűrűségűre főzzük. Ha keményítővel dolgozunk, akkor a forráskor lehúzzuk a sodót a tűzről, és a vízzel kikevert keményítőt belecsorgatjuk.

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 93517
Hónap: 816
Nap: 21