Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Etus szelet

2011.03.30

Tésztához:etus-szelet.jpg

35 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
4 dkg kakaó
2 tojás
15 dkg margarin
1 tk szódabikarbóna
1 ek tej

Krémhez:

0,5 l tej
6 ek liszt
2 cs vaníliás cukor
20 dkg porcukor
20 dkg vaj
ízlés szerint rum /0,5 dl /

Mázhoz:
1 tábla tej tortabevonócsoki

Elkészítés:

A hozzávalókat tálba tesszük, és összedolgozzuk.
1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
4 kis cipóra osztjuk. Lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk.
Tepsi hátán, amit megkenünk olvasztott zsírral, kisütjük a lapokat.
Amíg hűlnek a lapok, elkészítjük a krémet. 0,5 l tejet felforralunk, és belefőzünk 6 ek lisztet.
Belekeverjük a vaníliát. Folyamatosan keverjük főzés közben, amíg jól be nem sűrűsödik. Ha netán csomós lenne a tészta, szűrőn átszűrjük.
Amíg kihűl, kikeverjük a vajat a cukorral. Ha jó habosra kevertük, hozzáadjuk a kihűlt pépet. Alaposan összekeverjük, rummal ízesítjük.
A lapokat a krémmel megkenjük,  a tetejét olvasztott csokival vonjuk be.
Legalább egy éjjel hagyjuk puhulni, majd vizes késsel felszeleteljük.

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 95245
Hónap: 812
Nap: 23