Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fagyi szelet

2011.03.14

Tésztához: fsz2.jpg

5 tojás
6 ek víz
15 dkg liszt
20 dkg cukor
10 dkg darált dió
1 cs sütőpor

Krémhez:

4 dl tej
2 ek liszt
2 cs vaniliás puding
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 tojássárgája
1 cs vaníliás cukor

Mázhoz:

5 tojásfehérje
15 dkg cukor
csokidara (ízlés szerint)

 

A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
Amikor már kemény, hozzáadjuk a cukrot majd a tojások sárgáját, vizet, lisztet és a diót, és piskótatésztát sütünk.
Míg sül a tészta, addig elkészítjük a krémet: a pudingot és a lisztet simára keverjük a tejjel (először kevés tejjel kikeverjük, utána öntjük fel a megfelelő mennyiséggel, és így szép sima lesz a krém).
Amíg hűl a puding, addig a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
Mikor már teljesen kihűlt (hidegre!) a puding, akkor a két krémet összekeverjük.
A krémet egyenletesen a kihűlt tésztára simítjuk.
Gőz fölött keményre verjük a tojásfehérjéket a cukorral, és a krémre tesszük, utána csoki darával megszórjuk.
Vízbe mártott késsel szeleteljük.

 

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 94703
Hónap: 978
Nap: 20