Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fahéj szelet

2011.04.04

Hozzávalók:4adacb46.jpg

Tészta:

50 dkg liszt, 15 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 4 evőkanál méz, 1 egész tojás, 2 dl tejföl, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 kávéskanál fahéj.

 

Krém:

25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 vanília, fél liter tej, 5 evőkanál liszt.

 

Csokimáz:

1 tábla 10 dkg-os Party tortabevonó étcsokoládé, 10-12 dkg Rama margarin.

 

Elkészítés:

A tésztához megadott hozzávalókat jól összegyúrjuk, és 4 kis cipóra osztjuk, ezekből, pedig 4 lapot sütünk (36 x 21 cm-es tepsi hátán sütöttem).

A krémhez a vajat jól kikavarjuk a porcukorral. A tejből és a lisztből sűrű krémet főzünk, miután kihűlt, összekeverjük a kikavart vajjal. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat.

A tetejére csokimáz kerül. 1 tábla (10 dkg-os) Party kakaós étcsokis tortabevonót gőz fölött kb. 10-12 dkg Rama margarinnal, megolvasztunk, és amikor a csoki és a vaj is megolvadt a sütemény tetejére öntjük, majd dermesztjük. Tálalásnál forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

 

Nagyon mutatós és magas süti.

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 93517
Hónap: 816
Nap: 21