Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fantázia szelet

2011.03.08

Elkészítés lépései:
5 tojásból piskótát sütünk.

Lap:
4 tojás fehérjét 25 dkg porcukorral gőz felett kemény habbá verünk, majd 20 dkg darált dióval összekeverjük.
Ezt a masszát kizsírozott, kilisztezett tepsi hátán (Kb.: 40 x 25 cm-es),vagy sütőpapíron kisütjük.

Krém:
4 tojás sárgáját 8 dkg porcukorral és 1 evőkanál liszttel összekeverjük, 1 dl feketekávéval sűrűre főzzük.
Kihűtjük a masszát, majd 10 dkg porcukrot és 10 dkg rámát hozzákeverünk.

Összeállítás:

A piskótalapot megkenjük a krém 2/3-val, majd rátesszük a diós lapot. A maradék krémet pedig rákenjük a diós lapra.
Én a tetejét meglocsoltam gőz felett olvasztott csokival
Pár órára a hűtőbe tesszük, majd szeletelhetjük és ehetjük!

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 93517
Hónap: 816
Nap: 21