Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Felhő szelet

2011.03.04

felho-szelet2.jpgTésztához:

2,5 dl víz
15 dkg zsír
15 dkg liszt
6 tojás

Krémhez:
1 l tej
4 cs vaníliás pudingpor
25 dkg puha margarin
20 dkg porcukor

Tejszínes réteghez:

500 ml Hulala
2 vaníliás cukor
2 cs habfixáló

Tetejére:

csokoládé

Elkészítés:

A vizet és a zsírt felfőzzük, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezután 15-20 percig hűtjük a masszát, majd 6 egész tojást egyenként belekeverünk. 2 lapot sütünk a kizsirozott tepsi belsejében (nem a hátán!). 15 percig nem szabad kinyitni a sütő ajtaját. kb. 20-25 perc alatt sül meg. A krémhez tejet a pudingporokkal felfőzzük, majd félretesszük kihűlni. Közben a margarint a porcukorral eldolgozzuk, és a kihűlt pudinghoz keverjük. A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. Összeállítás: tészta-krém-tejszín-tészta. Tetejére olvasztott csokoládét csorgatunk, és a hűtőben tároljuk.

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 93517
Hónap: 816
Nap: 21