Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gesztenye kocka

2011.03.15

Hozzávalók:1258297411-5f4b_800x600.jpg

A tésztához:
6 tojás
6 evőkanál porcukor
10 dkg Rama sütőmargarin
6 evőkanál finomliszt
fél csomag sütőpor
2 evőkanál keserű kakaópor

A tepsi kikenéséhez:
Rama sütőmargarin
finomliszt

A krémhez:
1 csomag (49 g) főznivaló vanília ízű pudingpor
3 dl tej
25-30 dkg porcukor
20 dkg Rama sütőmargarin
50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
2 evőkanál rum

A tetejére:
6 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
3-4 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál keserű kakaópor

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk.
Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, belisztezünk, és a tésztát 30 x 30 cm nagyságban rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal megsütjük.
A krémhez a pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha margarint először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra. A fölengedett, puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros margarinhoz keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, a rummal ízesítjük. Egyenletesen a tésztára kenjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, a végefelé először a habfixálót, majd apránként a cukrot szórjuk bele. Egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk, a tetejére kakaóport szitálunk, és rövid időre behűtjük, hogy egy kicsit megdermedjen. Forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 94703
Hónap: 978
Nap: 20