Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gizike szelet

2011.03.27

Tésztához:gizi.jpg

5 tojássárgája
10 ek cukor
4 ek víz
8 ek liszt
3 ek kakaó
fél cs sütőpor
7 tojásfehérje

Krémhez:

3 dl tej
3 ek gríz
2 tojássárgája
25 dkg Rama
20 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor

Bevonathoz:

10 dkg vaj
3 ek kakaó
1 tábla csoki

A tojássárgákat a cukorral és a vízzel habosra keverjük.

Hozzáadjuk a lisztet, kakaót és a sütőport. Végül a 7 tojásfehérjéből készült habot óvatosan beleforgatjuk, és megsütjük.

Közben elkészítjük a krémet. A tejhez hozzáadjuk a grízt, és keményre főzzük, majd lehűtjük. A többi összetevőt is kikeverjük, majd a két krémet összedolgozzuk, és a kihűlt tésztára öntjük.

A sütemény tetejére csokoládébevonat kerül, melyhez kicsi vízzel megolvasztjuk a csokoládét, hozzáadjuk a kakaóport és a margarint, majd mikor szép, fényes mázat kapunk, óvatosan bevonjuk vele a süteményt.

Szeletelés előtt érdemes 1-2 órára hűtőbe tenni.

 

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 95245
Hónap: 812
Nap: 23