Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Görögdinnye

2011.04.01

Piros részhez: kep-221.jpg
12,5 dkg margarin
20 dkg darált keksz
10 dkg porcukor
1 piros ételfesték
1 rumaroma
2-3 cl. sárgadinnye vodka vagy víz

Zöld részhez:

12,5 dkg margarin
30 dkg darált keksz
1 zöld ételszínezék
10 dkg porcukor
2-3 cl sárgadinnye vodka vagy víz

A magokhoz kevés tortabevonó vagy torta dara

Elkészítés:
A piros masszából készítünk 6 db. Egyforma golyót, és a zöld masszát is elosztjuk 6 felé, és ezzel beburkoljuk a piros golyókat. 1 éjszakára hűtőbe tesszük, utána elővesszük és mindegyik dinnyét jó éles késsel 8 felé vágjuk. Érdemes úgy szeletelni, hogy először félbe vágni, utána vágott felével lefelé fordítva darabolni tovább. Ha nem így járunk el, akkor morzsálódik a zöld széle. Én csak a második adagnál jöttem rá, hogy így lesz szép.
Miután ügyesen felszeltük, olvasztott csokiból kis magokat pötyögtetünk mindegyik szelet mindkét oldalára egy fogvájó segítségével vagy mint a képen látható csokidarával is megszórhatjuk.

A piros részhez a recept eredetileg sárgadinnye aromát ír de mivel szinte sehol nem lehet kapni így szerintem megteszi a rumaroma is.

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 95245
Hónap: 812
Nap: 24