Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Habos krémes

2011.03.08
Hozzávalók:
6 tojás,
20 dkg cukor,
20 dkg liszt,
10 dkg darált dió,
1 csomag sütőpor,
1 citrom lereszelt héja,
a krémhez és a habhoz:
2,5 dl tej,
3 evőkanál liszt,
2 tojás,
20 dkg vaj,
33 dkg cukor.

Elkészítés:
Kavarjunk habosra 6 tojássárgáját, 10 evőkanál vízzel, 20 dkg cukorral, majd keverjünk hozzá 20 dkg lisztet, 10 dkg darált diót, 1 csomag sütőport, 1 citrom lereszelt héját, és végül a 6 tojás keményre vert habját.
A krém elkészítéséhez: Főzzünk fel 2,5 dl tejben 3 evőkanál lisztet. Keverjünk hozzá 2 tojássárgáját és hűtsük le. Keverjünk ki 20 dkg vajat 20 dkg cukorral, és adjuk a kihűlt tejes péphez.
A hab elkészítéséhez: Gőz fölött verjünk fel 2 tojásfehérjét 13 dkg cukorral.
Simítsuk a krémet a tészta tetejére, és erre tegyük a habot.
 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 95245
Hónap: 812
Nap: 23