Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hófehérke kocka

2011.04.04

Hozzávalók:00000375.jpg

50 dkg finomliszt

1 egész tojás

10 dkg vaj vagy 1 dl olaj

10 dkg porcukor

1 dl tej

1 mokkáskanál szalakáli

1 citrom reszelt héja.

 

Krém:

Fél l tej

4 halmozott evőkanál liszt

30 -35 dkg vaj, vagy Rama margarin,

25 dkg porcukor

2 csomag vaníliás cukor.

 

Tetejére:

Vagdalt dióbél.

 

Elkészítés:

A tészta anyagait összegyúrjuk, négy részre osztjuk, vékonyra nyújtva tepsi hátán megsütjük.

A krémhez a tejből és lisztből vastag pépet főzünk, kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadagoljuk a lisztpépet, vaníliás cukrot, és azzal is jól kikeverjük. Elosszuk három részre.

Összeállítjuk a süteményt: a lapokat és a tetejét is megkenjük krémmel, majd megszórjuk darabosra vágott dióval.

 

Másnap rombusz alakúra szeleteljük.

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 93517
Hónap: 816
Nap: 21