Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hólabda

2011.03.14

Tésztához:holabda.jpg

8 tojás sárgája
40 dkg porcukor
25 dkg liszt
2 ek kakaó
8 ek víz
1 cs sütőpor

Krémhez:

1 cs vaníliás pudingpor
5 dl tej
150 dkg porcukor
25 dkg vaj

Oldalára:

Kókuszreszelék

Tetejére:

csokoládé

Tészta elkészítése:

A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, lassan hozzáadjuk a kakaót, vizet és a lisztet, amelyben elkevertük a sütőport.
Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és hozzáadjuk a tojásos masszához.
Kivajazott és kilisztezett tepsibe öntjük, és megsütjük.
Amikor megsült, és kihűlt, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk (én olyan egyharapásosakat csináltam).

Krém elkészítése:

A tejből és a pudingporból sűrű pépet főzünk (tehetünk bele vaníliát ill. vaníliás cukrot).
Amikor megfőtt a puding, még a forró pudingba belekeverjük a cukor felét.
A vajat és a porcukrot simára keverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a kihűlt pudingmasszát.

Összeállítás:

A kiszaggatott tésztát kettévágjuk, és megtöltjük kevés krémmel, összeborítjuk, majd a széleit körben megkenjük krémmel.
Az így megkent sütit beleforgatjuk kókuszreszelékbe.
A tetejére olvasztott csokoládét teszünk.

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 95245
Hónap: 812
Nap: 23