Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Holland szelet

2011.03.14

Hozzávalók:holland.jpg

Tészta
50 dkg liszt
6 dkg zsír vagy sütőmargarin

16 dkg porcukor
2 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
4 evőkanál olvasztott méz
kb 1 dl tejföl

Krém:  
6 dl tej  
6-7 púpos evőkanál liszt  
1 púpos evőkanál kristálycukor  
25 dkg Rama 
25 dkg porcukor 
2 ek kakaópor  
2 cs. vaniliás cukor  
barack lekvár   

Máz  
18 dkg Rama  
18 dkg porcukor   _
1 cs. főzés nélküli puncs pudingpor  
2 ek tej

Elkészítés

A tésztához valókat összegyúrjuk és négy lapot sütünk.
Krém: 6 dl tejjel, 6-7 kanál liszttel, 1 kanál kristálycukorral főzött krémet készítünk. 25 dkg porcukrot és 25 dkg Ramát kikeverünk, majd a két krémet összekeverjük. A krémet kétfelé vesszük, egyikbe kakaóport, a másikba 2 cs. vaníliás cukrot teszünk. Töltés menete: Mézeslap- kakaós krém- mézeslap-barack lekvár- mézeslap-fehér krém-mézeslap- máz.Máz: a vajat vagy sütőmargarint, a porcukrot, a tejet, és a főzés nélküli puncs pudingport gőz felett addig keverjük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Még melegen a tészta tetejére simítjuk.

 

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 95245
Hónap: 812
Nap: 23