Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jugoszláv szelet

2011.03.14

Tészta:
30 dkg liszt
25 dkg margarin
2 tojás sárgája
kevés só
5 ek. víz
Este összegyúrjuk, reggel 2 lapba nyújtjuk. Egyik lapot megsütjük a tepsi hátán, másikat a tepsibe tesszük és erre jön a barna lap és együtt sütjük.

Barna lap:
9 tojás sárgája
30 dkg cukorral habosra keverjük
25 dkg darált dió
20 dkg reszelt csoki
1 cs sütőpor
9 tojás felvert habja
Hozzá adjuk a masszához. A sárga lapra öntjük és együtt sütjük.

Krém:
3/4 l tejet, 2 csomag vanília pudinggal összefőzzük.
25 dkg vajat, 25 dkg porcukorral habosra kavarunk. Adunk hozzá 1 csomag vanília cukrot, majd a főzött krémmel összeadjuk. 1 csomag zselatint előírás szerint 1 dl vízzel elkészítjük, majd ha kihűlt, a krém közé keverjük. A krémet rátesszük a tésztára, majd ráborítjuk a sárga lapot amit előzőleg a tepsi hátulján sütöttünk meg. Vaníliás cukorral hintjük.

Remélem a Boleró szelethez hasonlóan sokan ki fogjátok próbálni, és ízlik majd mindenkinek...

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 93517
Hónap: 816
Nap: 21