Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kakaós krémes

2011.04.04

Hozzávalók:lia_kakaos_kremes.jpg

Tészta:

25 dkg liszt

10 dkg margarin

25 dkg porcukor

3 evőkanál kakaópor

1 db tojás

Fél csomag sütőpor

Kevés langyos tej hogy jól lehessen gyúrni.

 

Krém:

2 csomag vaníliás pudingpor

7 dl tej

25 dkg porcukor

20 dkg margarin

2 csomag vaníliás cukor

2 evőkanál zselatin.

 

Babapiskóta, tej és rum a piskóták áztatásához.

 

Elkészítés:

A tésztához valókat jól összegyúrjuk, és 2 lapot nyújtunk belőle. Kb.: 25x35 cm-es lapokat sütünk. Külön - külön megsütjük őket, hamar megsül.

A krémhez a pudingot megfőzzük, egy kevés langyos tejben elkeverjük a zselatint, azt is hozzáadjuk, miután kész, kihűtjük. A margarint jól kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, és a kihűlt pudingos krémhez keverjük. Jó krémesre keverjük.

Tepsibe tesszük az egyik kakaós lapot, rákenjük a krém felét, befedjük rumos tejben kicsit megforgatott babapiskótával, rá a maradék krém, a második kakaós lap.

 

A tetejét csokimázzal bevonjuk. 1 napig állni hagyjuk, hogy a lapok puhuljanak szeletekre vágva tálaljuk.
 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 95245
Hónap: 812
Nap: 23