Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karamellás szelet

2011.06.04

Az alaphoz:karamell.jpg

  • 25 dkg szögletes háztartási keksz
Az áztatáshoz:
  • 1,5 dl tej
  • 2 ek cukor
  • fél dl rum/ fél dl kávé
A krémhez:
  • 3 cs főzős karamell ízű pudingpor
  • 1 l tej
  • 0,5 l Hulala
  • 4 db nagy sport szelet
Elkészítés:
  1. A háztartási kekszet édesített tej és kávé vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk, ügyelve, hogy ne ázzon szét!
  2. Majd egy közepes méretű, magas falú tepsit kirakunk vele úgy, hogy mindenhol fedje a tepsi alját.
  3. A karamellás pudingport kevés hideg tejben elkeverjük, ízesítjük cukorral, és a többi tejben felfőzzük, hogy jó sűrű legyen, és még forrón a kekszre öntjük.
  4. A fél l Hulalát habbá verjük, és a 3/4 részét a karamellpuding tetejére tesszük, ha már kihűlt a pudingkrém.
  5. A maradék Hulalába beletesszük a Sport szeleteket felolvasztva. (A csokit mikróban olvaszthatjuk fel, de figyeljünk, kevés idő kell neki, mert karamellizálódik.) Ez kerül a tetejére.
  6. Hűtőbe tesszük, másnap fogyasztható.

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 93517
Hónap: 816
Nap: 21