Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Keksz kocka

2011.04.01

Hozzávalók58.jpg

Tésztához:
50 dkg darált keksz
30 dkg porcukor
25 dkg margarin
9 evőkanál tej
4 dkg kakaópor
10 dkg kókuszreszelék
fél dl rum (vagy 1 rumaroma)
2 keserű mandula aroma /zöld/

Tetejére:
tortabevonó
 
Elkészítés
A ledarált kekszet a porcukorral, margarinnal és a tejjel összegyúrjuk.
Kettéosztjuk a masszát, és az egyik felébe beledolgozzuk az átszitált kakaóport, a kókuszreszeléket és a rumot, a másik feléhez hozzáadjuk a mandulaaromát.
A kakaós masszát fólia között ujjnyi vastagra nyújtjuk, ez lesz alul, a zöld krémet pedig egyenletesen eloszlatva rákenjük.
A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk és a zöld krém tetejére kenjük. Miután kihűlt apró kockákra vágjuk.

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 95245
Hónap: 812
Nap: 23