Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Két emeletnyi boldogság

2011.03.08

Tésztához:gaba-09.jpg

50 dkg liszt
15 dkg puha vaj
15 dkg porcukor
2 db tojás
4 ek méz
1 cs sütőpor
kevés tej (az összegyúráshoz, ha szükséges)

Krémhez:

7 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
2 ek liszt
25 dkg vaj
20 dkg porcukor

Töltelékhez:

2-3 db konzerv barack (vagy 1 cs zselécukor)
0,5 dl rum
2 ek kakaó
1 cs babapiskóta

Mázhoz:
1 tábla étcsokis tortabevonó

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, ha szükséges, kevés tejet használjunk az összegyúráshoz. A tésztát három részre osztjuk, és vékonyra nyújtjuk. Erős tűzön, tepsi hátán világosra sütjük. (Vigyázzunk nagyon könnyen megég!) Laponként kb 10 perces sütési idővel számolhatunk. A tejet a pudingporral és a liszttel sűrűre főzzük, és kihűtjük. A vajat kikeverjük a cukorral, majd alaposan hozzákeverjük a kihűlt pépet. Két részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaót, a másikba a darabolt barackot, vagy zselét. Kevés rumot adunk a krémhez. Az alsó lapot megkenjük a kakaós krém felével, és rárakjuk a rumba áztatott babapiskótát. Rákenjük a maradék kakaós krémet. Rátesszük a második lapot. Erre kenjük a barackos krémet,és befedjük a harmadik lappal. Gőz felett megolvasztjuk a tortabevonót és a tetejére simítjuk.

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 95245
Hónap: 812
Nap: 23