Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kijevi krémes

2011.02.22

Tészta:

40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
15 dkg cukor
20 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
4 tojás sárgája
2-3 evőkanál tejföl

Diós hab:

4 tojás fehérje
15 dkg cukor
25 dkg darált dió

Krém:

2 csomag vanília ízű pudingpor
5 dl tej
25 dkg Ráma margarin
25 dkg cukor

Elkészítés:

A tésztához a sütőporos lisztet a többi adalékkal összekeverjük, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy rugalmasra gyúrható, jól nyújtható tésztát kapjunk.
3 egyforma részre osztjuk.

A diós habhoz a tojások fehérjét felverjük, kanalanként hozzáadva a cukrot kemény habbá verjük, és a végén óvatosan, hogy a habot ne törjük össze, a diót is belekeverjük.

A tésztából az egyik részt kizsírozott, közepes méretű tepsibe nyomkodjuk, tetejére simítjuk a hab 1/3-ad részét. Előmelegített sütőben, 180 °C – on kb. 15-18 perc alatt kisütjük.
A másik két adag tésztát ugyanígy elkészítjük.

A krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, időnként megkevergetve kihűtjük teljesen.
A margarint habosra keverjük, és a hideg pudingos masszát kanalanként hozzáadva sima, egynemű krémet keverünk belőle.

A tésztalapokat megtöltjük a krémmel, mindig a habos rész legyen felül.
A süteményt előző nap érdemes elkészíteni, másnapra érnek össze az ízek, és a tésztalap is megpuhul.

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 94703
Hónap: 978
Nap: 20