Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Krémes kocka

2011.04.04

Hozzávalók:

Tészta:

6 db tojás fehérje

30 dkg porcukor

30 dkg pörkölt –darált mogyoró, vagy dió

 

Krém:

6 db tojássárgája

6 evőkanál cukor

7-8 dkg főzőcsokoládé

1 csomag vaníliás cukor

2-3 evőkanál tej

25 dkg margarin.

 

Öntet:

10 dkg csokoládé

5 dkg margarin.

 

 

Elkészítés:

A tojásfehérjét felverjük kemény habnak, hozzáadjuk a porcukrot, tovább verjük, míg elolvad a masszában a cukor, majd hozzákeverjük a 30 dkg pörkölt- darált mogyorót, vagy diót.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük (28 x 32 cm) és lassú tűzön sütjük, nehogy megégjen a mogyoró-dió, mert keserű lesz.

Krém: A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral. A tejet felmelegítjük és felolvasszuk benne a csokoládét. Összekeverjük a masszákat, és gőz felett sűrűre főzzük. Amikor kihűlt belehabosítjuk a margarint.

Rákenjük a kihűlt diós lapra.

Tetejére csoki mázat öntünk. Ha megdermedt, kockára darabolva tálaljuk.
 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 95245
Hónap: 812
Nap: 23