Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Krémes szilvás-kocka

2011.03.15

Hozzávalók7_hf.jpg
Piskótatésztához:
6 tojás
6 ek. finomliszt
6 ek. kristálycukor
1 kk. natúr kakaópor

Szilvás töltelékhez:
1 kg kék szilva
2 ek. kristálycukor
3 dkg vaj
2 ek. zsemlemorzsa
1 kk. őrölt fahéj

Krémhez:
1 cs. vanília ízű pudingpor (főzni való)
20 dkg porcukor
25 dkg vaj/sütőmargarin
4 dl tej
4 ek. kristálycukor

Tetejére:
reszelt étcsokoládé tetszés szerint

Elkészítés
 Az előzőleg alaposan megmosott szilvát félbevágjuk, kimagozzuk. Egy nagy gáztepsire sütőpapírt borítunk, megkenjük vajjal, behintjük zsemlemorzsával. A félbevágott szilvákat üregükkel felfelé rárakjuk, a cukorral összekevert fahéjjal meghintjük.
Elkészítjük a piskótatésztát. A tojások sárgáját a fele cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a maradék cukrot is beleszórjuk. A lisztet először a cukros tojássárgájával keverjük össze, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is. Kétharmadát egyenletesen a szilvára simítjuk.
A maradék piskótamasszát összekeverjük a  kakaóporral, a többi tésztára csurgatjuk, és óvatos mozdulatokkal egy kicsit összekeverjük, hogy szép "cirmos" legyen. Közepesen forró sütőben (kb. 180 fok) 25 percig sütjük. Ha elkészült, gyúrólapra borítjuk, tetejéről a sütőpapírt lehúzzuk.
A krémhez a vaníliás pudingporból a tejjel és cukorral sűrű krémet főzünk, hűlni hagyjuk. A puha vajat először magában, majd a porcukorral  habosra keverjük. A langyos pudingot apránként hozzáadjuk, és ezt a krémet a szilvára simítjuk, végül reszelt csokoládéval megszórva díszítjük. Kockára vágva tálaljuk.

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 95245
Hónap: 812
Nap: 23