Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lajcsi szelet

2011.04.27

Tészta hozzávalói és készítése: 1242339724-9de8_800x600.jpg

2 ek. kakaópor
2 ek. méz
2 egész tojás
20 dkg cukor
5dkg vaj
40dkg liszt
2 k.kanál szódabikarbóna.
A lisztbe keverjük el a szódabikarbónát. A többi hozzávalót egy tálba teszünk és gőz felett 5 percig kevergetés közben felfőzzük, levesszük a tűzről és belekeverjük a lisztet. A tésztát három felé osztjuk és darabonként kb. 30 * 24-es lapot nyújtunk belőle. A lapokat villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon. 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük.

Krém hozzávalói :

1cs. vaníliás puding
1cs. puncs
2-3 dl tej,
1 van.cukor
pici rum, vagy rum aroma
25 dkg margarin
20dkg porcukor.

Krém elkészítése :  
A 3-3 deci tejben felfőzzük a pudingporokat. Ha kész akkor a vaníliásba a vaníliás cukrot, a rózsaszínbe pedig a rumot tesszük. Megvárjuk míg a pudingok kihűlnek. A margarint a porcukorral kikeverjük és ketté választjuk, és a két fajta pudinghoz keverjük.  Először a vaníliás pudinggal kenjük meg az első lapot, a következőt a rózsaszín pudinggal, és ráhelyezzük a 3. lapot. Legalább 1 napig állnia kell, hogy megpuhuljon. A tetejét csokimázzal is be lehet vonni, de anélkül is finom.

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 95245
Hónap: 812
Nap: 23