Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lambada szelet

2011.03.25

Hozzávalók:lambada_szelet_718940_70409_n.jpg

8 tojás
40 dkg cukor
8 kanál víz
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás pudingpor
1 kanál liszt
20 dkg Rama sütőmargarin + 5 dkg Rama sütőmargarin a csokimázhoz
15 dkg kristálycukor
1 étcsokoládés tortabevonó
kókuszreszelék
2 evőkanál kakaó
1/2 liter tej

Elkészítés:

A 8 tojás sárgáját 40 dkg porcukorral és 8 kanál vízzel kikeverjük. A 8 tojás fehérjét habbá verjük, majd 25 dkg liszttel és 1 sütőporral fokozatosan hozzákeverjük az előzőleg elkészített masszához. Jól összekeverjük, a felét tepsire öntjük a másik felébe 2 evőkanál kakaót teszünk, és rácsurgatjuk a tésztára. Ha megsült és kihűlt, a következő krémmel töltjük meg: 1 vaníliás pudingport a fél liter tejjel és 1 evőkanál liszttel vagy étkezési keményítővel megfőzünk, belekeverünk 20 dkg margarint és 15 dkg cukrot. A tortabevonót felolvasztjuk 5 dkg margarinnal, kevés vízzel, majd bevonjuk vele a sütit. Tetejére kókuszreszelék illik, vagy fekete vagy fehér színű tortadara.

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 95245
Hónap: 812
Nap: 23