Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Linzer kocka

2011.03.14

Hozzávalók:

10 dkg porcukor
13 dkg Rama
1 db tojás
1 evőkanál kakaó
10 dkg darált dió
5 dkg liszt
5 dkg zsemlemorzsa
1 citrom héja reszelve
1 késhegynyi fahéj
málnaíz

Elkészítés

A cukrot, a puha Ramát a tojással habosra keverjük, majd beletesszük az összekevert kakaót, lisztet, darált diót, morzsát, citrom héját és a fahéjat, jól összedolgozzuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk. Sütőlemezre, vagy tepsi hátára simítjuk és 220 C°-ra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük. Kettévágjuk, málnaízzel megkenjük, és a két lapot egymásra fektetjük. Kihűlés után kockákra vágjuk. Tetejét porcukorral meghintjük, de kettévágás előtt tehetünk rá csokimázat is, így ünnepélyesebb lesz.

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 95245
Hónap: 812
Nap: 24