Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magas tátra

2011.04.04

Tészta:

3 dl vizet felforralunk és 25 dkg Rámát, felolvasztunk benne, majd belekeverünk 22 dkg finomlisztet. A tűzön kicsit összekeverjük a masszát, majd lehúzzuk. Amikor már langyosra hűlt, belekeverünk egyenként 7 db tojást. Egy nagyméretű gáz-tepsit Rámával kikenünk, az oldalát is és 2 lapot sütünk a masszából. Szétigazítjuk a tésztát a tepsiben és a felületét villával, felborzoljuk! A sütő jó forró legyen (200 C fok). A sütő ajtaját 15 percig nem szabad kinyitni! Majd kisebb fokozaton kb. 25 – 30 percig sütjük.

 

Töltelék:

3 csomag vaníliás pudingport 7 dl tejjel és 8 evőkanál kristálycukorral felfőzünk.

25 dkg Rámát habosra keverünk 10 dkg porcukorral, majd a kihűlt pudinghoz keverjük.

 

Hab:

2 csomag tejszínhabporból 3 dl tejjel kemény habot verünk, majd 1 evőkanál zselatint 1,5 dl vízzel felforralunk, és a tejszínhabba keverjük.

Vagy:

1 doboz Hulala (500ml) dobozos növényi tejszínt 4 evőkanál porcukorral kemény habbá verünk, majd 1 evőkanál zselatint 2-3 evőkanál vízzel felforralunk, és a tejszínhabba keverjük.

 

Elkészítés:

Az egyik kisült tésztalapot felvágju kockákra. A másik tésztalapra rákenjük a pudingos krémet, majd a tejszínhabot és végül ráhelyezzük a kockára darabolt felső lapot!

 

Tetejét porcukorral szórjuk!
 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 94703
Hónap: 978
Nap: 20