Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mágnás-diós pite

2011.03.04

magnas-dios-pite.jpgTésztához

30 dkg liszt
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 egész tojás
1 cs. sütőpor
1 ek tejföl
1/2 citrom héja és leve
csipet só

Töltelékhez

4 tojás
20 dkg porcukor
2 ek tej
20 dkg darált dió
2 dl sárgabarack lekvár

A tésztához valókat összegyúrjuk és 20 percig pihentetjük.Közben elkészítjük a diós tölteléket: a tojássárgákat a porcukorral és a tejjel habosra keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd először belekeverjük a darált diót, a végén a cukros-tojásos egyveleget is. A tészta 2/3-át kinyújtjuk, tepsibe tesszük, megkenjük a lekvárral és rásimítjuk a diós tölteléket. A maradék tésztából rácsokat gyártunk és ezzel behálózzuk a süti tetejét. 220 fokra előmelegített sütőben (alul-felül álláson) 10 percig, majd mérsékeljük a hőt 200 fokra, és így további 10-15 percig sütjük

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 95245
Hónap: 812
Nap: 23