Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mézes béles

2011.03.16

Hozzávalók:

A tésztához:mezes-beles.jpg

1 db tojás
3 dkg zsír vagy 4dkg vaj
1 kiskanál szódabikarbóna
2 evőkanál méz
2,5 evőkanál tej
15 dkg cukor
40 dkg rétesliszt

A krémhez:

20 dkg vaj
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tej
1,5-2 evőkanál búzadara
lekvár a közepébe

Elkészítés:

A tojást összekeverjük a zsiradékkal, a szódabikarbónával, a mézzel, a tejjel, a cukorral, és gőz felett kb. fél óra alatt sűrűre főzzük. Még melegen a lisztet beleöntjük, és meglisztezett deszkán összegyúrjuk. 4 részre osztjuk, és kizsírozott sütőlemezen 4 vékony, világos lapot sütünk belőle. Közben elkészítjük a krémet: tejből és a darából sűrű tejbegrízt főzünk, majd ha kihűlt, a vaníliás cukorral és a cukorral kikevert vajjal összekeverjük. Az alsó lapot a krém felével megkenjük, a másodikat ráfektetjük, a gyümölcsízzel kenjük meg, a harmadikat rátesszük, és a maradék krémmel vonjuk be, a negyedikkel befedjük. Vaníliás porcukorral meghintjük. Másnap keskeny hosszúkás szeletekre vágjuk. Sokáig frissen eláll. Jó étvágyat!

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 95245
Hónap: 812
Nap: 23