Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nápolyis szelet

2011.04.04

Hozzávalók:napolyi_szelet.jpg

Tészta:

40 dkg liszt

25 dkg margarin

12 dkg cukor

1 mokkáskanál só

Annyi tejföl, hogy gyenge tésztát kapjunk.

 

Töltelék:

15 dkg darált dió

1 dl tej

10 dkg cukor

Rum.

 

Máz:

2 db tojássárgája

10 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

2 dkg margarin.

 

A kenéshez lekvár (cseresznyelekvár, sárgabaracklekvár, ízlés szerint).

 

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és 4 vékony lapot nyújtunk, melyeket a tepsi hátán (kb.: 35x25 cm) sütünk ki. Amíg hűl, elkészítjük a diótölteléket.

Diótöltelék:

A darált diót a tejben rövid ideig főzünk, majd hozzáadjuk a cukrot, és egy kis rumot. (A diót a forró tejbe tesszük.)

Ha kihűltek a lapok, megtöltjük őket. Az első lapot megkenjük cseresznye lekvárral, a másodikra tesszük a diótölteléket, a harmadik lapot megkenjük sárgabarack lekvárral. A lekvárokat ízlés szerint lehet változtatni, én így szeretem a legjobban.

A negyedik lapra kerül a máz.

Máz:

2 tojás sárgáját, 10 dkg porcukorral, 1 vaníliás cukorral, és 2 dkg margarinnal kikeverünk, majd a tésztára kenjük. Rövid idő múlva megszárad, és lehet szeletelni.
 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 93517
Hónap: 816
Nap: 21