Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Narancsos zebra torta

2011.03.15

Hozzávalókzebratortans2.jpg

15 dkg vaj vagy margarin
6 dkg cukor
1 csipet só
5 db tojás
24 dkg liszt
1 zacskó sütőpor
2 dkg kakaópor
2-3 evőkanál tej
4 evőkanál frissen kifacsart narancslé
6 dkg porcukor.

Elkészítés:

A vajat a cukorral és a csipetnyi sóval krémesre kikeverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd rászitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet, és simára összedolgozzuk. A masszát kettéosztjuk. Az egyik részbe belekeverjük a kakaóport és a tejet. Sütőpapírral kibéleljük egy kb. 26 cm-es, kapcsos tortaforma alját. A kétféle tésztát középről kezdve váltakozva a formába kanalazzuk, közben a formát többször óvatosan megrázzuk, hogy a színek között ne maradjon hézag. Előmelegített sütőben, 175 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) 35-40 percig sütjük.
A zebratortát a sütőből kivéve meglocsoljuk a narancslével, és hűlni hagyjuk. A formából kiemeljük, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a porcukorral meghintjük. Dzsemmel, tejszínhabbal is fogyaszthatjuk

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Október / 2018 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 105781
Hónap: 1440
Nap: 57