Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Orgazmus szelet

2011.04.04

Hozzávalók:orgazmus.jpg

Tészta:

10 dkg vaj

20 dkg étcsokoládé

6 db tojás

20 dkg porcukor.

Krém:

2 csomag főzni való vaníliás pudingpor

8 dl tej

16 dkg cukor.

 

 

Elkészítés:

Vajat és a csokoládét összeolvasztjuk, ha nagyjából kihűlt, hozzá keverjük a tojások sárgáját. Tojásfehérjét a cukorral, kemény habbá verjük mixer segítségével, majd egy kézi keverőlapáttal, óvatosan beledolgozzuk a csokis masszába. Teflon, vagy szilikon formába öntjük, közepes lángon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük, rugalmas állagú tésztát kell kapnunk. A tésztát kb. fél óráig még a sütőben hagyjuk kihűlni, lekapcsolt sütőnél, nyitott sütőajtónál. Össze fog „zuhanni”, nem kell megijedni. Vigyázzunk, ne süssük túl, mert akkor törékennyé válik!

Közben megfőzzük a pudingot, és kihűtjük. Ha a tésztát kivettük a sütőből, a nagyjából kihűlt pudingot a tetejére öntjük, és 1 – 2 órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 93517
Hónap: 816
Nap: 21