Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Őszibarackos-kefires süti

2011.09.28

Hozzávalók:szibarackos-kefires-suti.jpg

1 cs étkezési zselatin
2 dl tejszín
4 dl kefír
20 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
friss vagy konzerv őszibarack vagy más gyümölcs

Elkészítés:

A konzerv barackot 2 cm-es kockákra vágjuk, és lecsöpögtetjük. 
A levéből 2 dl-t összekeverünk 1 dl vízzel (ha friss barackból készítjük, akkor 3 dl vízet is használhatunk) és ebben feloldjuk a zselatinport. Lassú tűzön folyamatosan kevergetve felmelegítjük, de ne forraljuk!
A tejszínt kikeverjük a kefírrel, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Amikor a zselatinunk langyosra hűlt, azt is hozzákeverjük.
Legvégül beleforgatjuk a barack darabokat, és az egészet szögletes sütőformába vagy őzgerinc formába simítjuk.
3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük, és ha már teljesen megdermedt, óvatosan kiborítjuk a formából, és szeleteljük.

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 94703
Hónap: 978
Nap: 20