Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rákóczi túrós

2011.04.04

Hozzávalók:rakoczi.jpg
A tésztához:
25 dkg liszt
8dkg vaj
5 dkg porcukor
1 tojás
1/2 dl tejföl
egy késhegynyi szódabikarbóna.

A töltelékhez:
50 dkg áttört túró
15 dkg cukor
2,5 dkg dara
2 tojássárgája
1 dl tejföl
2 tojásfehérje habbá verve.

A rácsozáshoz: 
3 tojásfehérje habbá verve
9 dkg cukorral.
baracklekvár 

Elkészítése:
A tésztához szükséges anyagokból a masszát elkészitjük,majd kinyujtjuk,és félig kisütjük,hogy a nedves töltelék alatt ne legyen szalonnás,nyers. Utánna ráhelyezzük a túrós tölteléket,ismét betesszük a sütőbe,és megsütjük.

A cukros habot nyomózsákba tesszük,és a töltelék tetejét ferdén berácsozzuk,majd ismét a sütőbe tesszük,hogy a hab egy kissé megpiruljon

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 93517
Hónap: 816
Nap: 21