Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Repülő krémes

2011.03.14

Hozzávalók:

 

Tésztához:

25 dkg liszt

7 dkg vaj

1 egész tojás

1 kiskanál szalakáli

2 evőkanál porcukor

1 csomag vaniliás cukor

Kb. 0,5 dl tej.

 

Ezeket az alapanyagokat alaposan összegyúrom, úgy, hogy rugalmas tésztát kapjak. 3 felé osztom, 3 lapot sütök. Vékonyra, lehetőleg egyforma téglalapra nyújtom őket, majd a nyújtófa segítségével vajazott, lisztezett tepsikbe fektetem. Előmelegített sütőben, 180 C fokon kb. 10 perc alatt megsütöm.

 

 

Alsó krém:

25 dkg vaj

25 dkg porcukor

2 evőkanál kakaóval kikeverem.

2,5 dl tejet 5 evőkanál liszttel simára keverek, és sűrűre főzöm, majd langysora hűtve a vajkrémhez keverem.

 

 

Felső krém:

1 csomag vaniliás pudingot az előírásnak megfelelően megfőzök, majd

1 csomag vaniliás cukrot

5 dkg vajat

4 evőkanál cukorral

1 egész citrom reszelt héjával együtt krémesre keverek.

 

Alsó lapra barna krém, felülre a puding krém kerüljön.

A tésztától nem kell megijedni, hajszálvékonyra kell nyújtani, lehetőleg azonos téglalapokra. Sütés után kemény lesz, vigyázat, törékeny.

 

 

Összeállítás után legalább egy éjszakát hűtőben pihentetem, alufóliával letakarva, a tészta szépen meg fog puhulni. Csak ha megpuhult, akkor igazítom formára.

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Október / 2018 >>


Statisztika

Online: 3
Összes: 105784
Hónap: 1443
Nap: 59