Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rumos-diós kocka

2011.04.04

Hozzávalók:00000409.jpg

24 db babapiskóta

Lehűtött fekete kávé (6 adag, cukrozva, ahogyan szeretjük)

5 dkg cukor

Rum.

 

Krém:

2 csomag vaníliás puding por

30 dkg porcukor

6 dl tej

30 dkg Rama margarin.

 

Diós piskóta:

6 db tojás

15 dkg darált dió

30 dkg porcukor

30 dkg liszt

2 evőkanál baracklekvár

9 evőkanál víz

1 csomag sütőpor.

Tepsi méret :26x36 cm.

 

 

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral lassan hozzáadagolva a vizet, jó habosra kikeverjük. Hozzákeverjük a lekvárt, a lisztet, a sütőport, a diót és végül adagokban hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét is. Előmelegített sütőben megsütjük.

Rumos szirup készítése: 1 dl vízzel 5 dkg cukorból sűrű szirupot főzünk, majd hozzáöntünk 3 cl rumot.

Elkészítjük a krémet:

A vanília pudingot 6 dl tejben megfőzzük, hűlni tesszük.

30 dkg Rama margarint kikeverünk 30 dkg porcukorral jó habosra, majd hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot és jól összedolgozzuk.

A kihűlt diós lapot kettévágjuk, meglocsoljuk a rumos sziruppal, megkenjük krémmel, rárakjuk a kávéba megmártogatott babapiskótát, újra krém és rátesszük a rummal meglocsolt diós lapot. Ezt is megkenjük krémmel, megszórjuk vagdalt dióval és fehér csokoládé reszelékkel.

 

Kockákra vágva tálaljuk.

Hogy ünnepélyesebbé tegyük, felverünk egy 2 dl-es Hulala tejszint kemény habnak és mindenik tészta tetejére egy-egy rózsát nyomunk majd a tetejét ízlés szerint díszítjük.

 

Nagyon finom sütemény,torta helyett is megfelel.
 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 93517
Hónap: 816
Nap: 21