Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sodrott rétes

2011.03.03

Hozzávalók:
tésztához:

40 dkg rétesliszt,
2 dlkispoharas tejföl
1 tojás, pici só
9dkg liszt
9 dgk zsír v. margarin
1/2 dl olaj

töltelék ízlés szerint

Elkészítés:
a 30 dgk lisztből a tejfölből a tojából és a sóból tésztát gyúrunk! és gyúródeszkán kocka alakúra nyújtjuk, kb fél cm-es vagtagságra!
a 9dkg zsír v margarint felolvasztjuk és hozzákeverjük a lisztet, ezzzel megkenjük a kinyújtott tésztát és feltekerjük! majd 5 felé elvágjuk és 1 órát hűtőben pihentetjük!
miután letelt az 1 óra, egyenként kinyújtjuk a lehető legvékonyabbra és megkenjük olajjal, megszórjuk búzadarával majd tetszés szerinti gyümölcsöt teszünk rá, megcukrozzuk (ha valaki szereti, akár örölt fahéjat is lehet rá szórni) majd meglocsoljuk tejjel felhigított tejföllel! feltekerjük és tepsibe rakjuk! a tetejét szintén tejjel higított tejföllel kenjük be, ettől lesz omlós! és aranybarnára sütjük!

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 93517
Hónap: 816
Nap: 21