Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szedres rizseskocka

2011.09.01

A tésztához: szedres-rizskocka.jpg

    6 tojásos piskótát csináltam

A krémhez:

  • 1 l tej
  • 30 dkg (kerek szemű) rizs
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 dl tejszín
  • 8 dkg cukor
  • 2 ek zselatin (főzős)
  • 10 dkg szeder
  • 2 dl szederlé vagy málnalé
  • 1 csipet só
  • 1 cs piros színű tortazselé
     

A tésztához a tojások sárgáját habosra verjük a cukor 1/3 részével. A tojásfehérjéket a maradék cukorral keményre felverjük, majd óvatosan összedolgozzuk a liszttel, meg a tojások sárgájával (a habot, a lisztet felváltva adjuk a sárgákhoz, amíg el nem fogy a hozzávaló). A tésztát vajazott, lisztezett tepsibe terítjük, előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.A tejben a pici sóval puhára főzzük a rizst, majd a végén hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Elkeverünk benne két evőkanál feloldott zselatint (pár evőkanál hideg vízzel elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük, hogy feloldódjon, de forrni nem szabad, mert nem köt meg!), majd langyosra hűtjük.A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a tejberizshez keverjük. A rizses krémet egyenletesen elterítjük a piskóta tetején, és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen.Közben a tortazselét elkészítjük a tasakon feltüntetett előírás szerint, keverhetünk bele szederlét is.A rizses krém tetejét kirakjuk szederrel, bevonjuk a tortazselével, és tálalásig további 2 órára visszatesszük a hűtőbe.

 
 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 93517
Hónap: 816
Nap: 21