Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Túró rudi

2011.03.14

Hozzávalók:10223_turo-rudi_n.jpg

Tészta:

16 dkg liszt
1 kk szódabikarbona
1 db tojássárgája
10 dkg Ramasütőmargarin
1ek kakaó
1 ek cukor

Töltelék:
1kg túró
1-2 csomag mazsola
1 citrom reszelt héja
5 ek búzadara
4 tojássárga
4 tojás felvert habja
20 dkg cukor

Csokimáz:
15 dkg cukor
2 evőkanál kakaó
5 dkg vaj
3 evőkanál forró víz

Elkészítés:

A tésztát összegyúrjuk. Félrerakjuk.
A töltelékhez a mazsolát beáztatjuk, majd a felvert tojásfehérje kivételével a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk, belekerjük finoman a tojásfehérje felvert habját.
A tésztát 2 részre osztjuk, kb. 1/2 cm vékonyra kinyújtjuk mind a kettőt, úgy, hogy egy őzgerinc formát ki tudjunk vele bélelni, a 2 szélén kicsit kilógatva.
Mindkét őzgerinc formát kikenjük margarinnal, lisztezzük, majd mindegyiket kibéleljük a tésztával, elosztva mindkettőbe beletöltjük a tölteléket, a tészta kilógó részeit ráhajtjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, míg egy picit megpirul a túrókrém töltelék.
A csokimázhoz a hozzávalókat egyszer jól összeforraljuk, kicsit hűlni hagyjuk, közben kevergetjük, majd a gerincformából kiborított süteményt megkenjük vele. A csokimázhoz lehet kétszeres adagot venni, ha vastagon akarunk rá tenni.

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 93517
Hónap: 816
Nap: 21