Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Túrós őzgerinc

2011.03.16

Hozzávalók:

Tészta:

16 dkg liszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
2 kanál tejföl
1 tojás sárgája
2 kanál cukor
2 kanál kakaópor
20 dkg vaj

Töltelék:

50 dkg túró
1 vaníliás cukor
1citrom héja
4 tojás sárgája
2 és fél kanál búzadara
24dkg cukor
és az öt tojás felvert habja

Elkészítés:

A tésztát összegyúrjuk, 2 cipóra osztjuk, akkorára nyújtjuk, hogy az őzgerinc formát ki tudjuk bélelni és a két szélén kicsit lelógjon a tészta. Közepébe tesszük a túrókrémet és a lelógó tésztát ráhajtjuk úgy, hogy összeérjen középen. Közepesen meleg sütőben kisütjük.

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 93517
Hónap: 816
Nap: 21