Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zala kocka

2011.04.04

Hozzávalók:zalakocka.jpg

Egy 8 tojásos kakaós piskótalap

Egy 4 tojásos piskótalap

 

Krém:

6 dl tej

2 csokis puding

20 dkg cukor

25 dkg vaj vagy Rama margarin.

 

Elkészítés

Sárga piskóta: 4 tojás sárgáját kikeverünk 4 evőkanál cukorral,majd hozzáadunk 4 evőkanál lisztet, késhegynyi szódabikarbónát, és a négy tojás keményre vert habját. Előmelegített sütőben megsütjük.

 

Kakaós piskóta: 8 tojást kikeverünk 8 evőkanál cukorral, hozzáadunk 6 evőkanál lisztet, 2 evőkanál szitált kakaót, késhegynyi szódabikarbonát. Óvatosan hozzákeverjük a 8 tojás keményre vert habját, és előmelegített sütőben megsütjük.

 

A krémhez a 2 csomag pudingport megfőzzük 6 dl tejben, kihűtjük.

25 dkg vajat kikeverünk 20 dkg porcukorral, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal. Két részre osztjuk.

 

A kakaós piskótát kettőbe vágjuk, meglocsoljuk rumos sziruppal megkenjük a krém felével, rátesszük a sárga lapot azt is meglocsolni sziruppal majd rákenjük a megmaradt krémet és rátesszük a meglocsolt kakaós lapot.

25 dkg vajat nagyon habosra kikeverünk 30 dkg porcukorral, 1 vanília cukorral , kiveszünk belőle annyit, hogy a kockák tetejére rózsákat meg levélkéket nyomjunk, a többihez hozzáteszünk 2 evőkanál átszitált kakaóport, jól eldolgozzuk és rákenjük a tésztára. Villával szépen meghúzogatjuk. Kijelöljük mekkora kockára vágjuk és mindegyik kocka tetejére tortafestékkel színezett rózsákat meg levélkéket nyomunk. Jól lehűtjük hogy szebben tudjuk szeletelni.
 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 93517
Hónap: 816
Nap: 21