Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zselés szelet

2011.03.06

Hozzávalók:

A tésztához:
5 tojás
5 evőkanál kristálycukor
1 púpos kiskanál sütőpor
1 kiskanál ecet
5 evőkanál liszt

A zselés tésztához:

10 tojásfehérje
30 dkg kristálycukor
10 dkg dió
10 dkg étcsoki
10 dkg zselés cukor
20 dkg liszt
2 kávéskanál sütőpor

A krémhez:

10 tojássárga
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál liszt
3 dl tej
20 dkg porcukor
25 dkg Rama sütőmargarin

A tetejére:

csokimáz

Elkészítés:

A tésztához az 5 tojásfehérjét 5 evőkanál kristálycukorral habosra keverünk, majd az 5 tojássárgáját egyenként hozzáadjuk. 1 púpos kiskanál sütőport megfuttatunk 1 kiskanál ecetben, majd hozzáadjuk a masszához, végül belekeverünk 5 evőkanál lisztet. Összedolgozzuk, és 2 lapot sütünk belőle.

A középső laphoz a 10 tojásfehérjét 30 dkg kristálycukorral kemény habbá verjük, hozzáadunk 10 dkg diót, 10 dkg étcsokit, 10 dkg zselés cukrot apróra darabolva. Belekeverünk 20 dkg lisztet, melyben elkeverünk 2 kávéskanál sütőport. Megsütjük.

A krémhez 10 tojássárgáját 2 csomag vaníliás cukorral, 2 evőkanál liszttel, 3 dl tejjel jól elkeverünk, és sűrűre főzzük. Lehűtjük. Közben 20 dkg porcukrot 25 dkg margarinnal habosra keverünk, majd a 2 krémet összekeverjük, és a kisült lapok közé töltjük. A tetejét bevonjuk csokimázzal.

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 93517
Hónap: 816
Nap: 21