Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Autós torta

2012.01.28

 1 db piskótalaphoz: (ennél a tortánál két piskótalap volt felhasználva)

8 tojás + 2 ek víz
10 ek cukor
10 ek liszt
sütőpor

Krémhez:
4 cs vanília puding
1 l víz
100 g cukor
6 -7 tojásfehérje + 150 g cukor
(Valamilyen gyümölcs pl. mazsola vagy narancsdarabkák)

Díszítéshez:
2 db kisautó
marcipán süni
0,5 l hulala tejszín
habfix
színezék
gyöngy

Hozzávalók

  1.  A tojásfehérjét felverjük, lassan adagoljuk hozzá a cukrot. Mikor kemény habbá vertük, hozzáadjuk a sárgáját, együtt verjük egy ideig, hozzáadjuk a vizet. Mikor már jónak találjuk, hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Óvatosan összekavarjuk.
  2. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. Nem túl forró sütőbe tesszük.
  3. Krém elkészítése: megfőzzük a pudingot a vízben a cukorral. Még amíg forró a puding, hozzáadjuk a cukorral felvert habot.
  4. Díszítés: az alsó lapot megkenjük a krémmel (kis krémet hagyunk bevonni a külsejét, hogy jobban ragadjon a hab), megszórjuk a gyümölccsel. Retesszük a másik lapot. Bevonjuk krémmel. Habbal díszítjük.

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 95245
Hónap: 812
Nap: 24