Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bounty torta

2011.08.16

Hozzávalók:kep-371.jpg

  • A piskótához:
  • 9 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 2,5 dkg kókuszreszelék
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 1 liter tejszín
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 2-2,5 dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • A díszítéshez:
  • 5 dkg tortabevonó
  • 1 teáskanál Rama

Elkészítés:

9 db tojásból, kb. 24 cm-es tortaformában piskótát sütünk a következő módon: a tojásfehérjéket csipet sóval habbá verjük, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, végül a tojások sárgáját is egyenként, természetesen a habverő folyamatosan dolgozik. Legvégül a kókuszos lisztet keverjük a tojáshabhoz, de ezt már fakanállal. 160-180 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük a piskótát. Ha kész, rácson kihűtjük.

A töltelékhez a kókuszreszeléket egy kevés tejjel (kb. 2-2,5 dl) tűz felett felfőzünk, hogy megszívja magát. A tejszínből kiveszünk kb. 2,5 dl-t, a többit (7,5 dl) felverjük habbá. A felfőzött, kihűtött kókuszt belekavarjuk a tejszínbe, és teszünk bele kb. 10 dkg porcukrot is.

A piskótát 3 részre vágjuk, és betöltjük a kókuszos tejszínnel. A külsejét is bekenjük vele, aztán kókuszreszelékkel bevonjuk az oldalát.
1/2 dl tejszínben 5 dkg tortabevonót és 1 teáskanálnyi margarint felolvasztunk gőz felett, picit kavargatjuk, majd a torta tetejére öntjük, majd körben, a maradék 2 dl tejszínből felvert habrózsákkal díszítjük. Néhány órát a hűtőben pihentetjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 93517
Hónap: 816
Nap: 21